Fjernvarme til private

Hvis du bor i ejerbolig med fjernvarme, kan der være brug for at få et professionelt tjek på dit anlæg.

SPAR PENGE

Der kan være penge at spare, hvis anlægget reguleres efter årstiderne.

Det kan betale sig at lukke for ventilen om sommeren, så der ikke kommer varme ud i radiatorerne, når fyringssæsonen slutter.

Radiatoranlæggets cirkulationspumpe bør også slukkes, så sparer du strøm til pumpen.

Har du oplevet at få en regning, der er større, end du havde kalkuleret med? Har du fået strafafgift til fjernevarmeværket? Befinder dit fjernvarmeteknik sig i et rum belæsset med overfrakker?

Det kan betyde, at dit system ikke kører optimalt. Med et fjernevarmetjek er der penge at spare.

Fjernvarme til boligforeninger

Er du varmemester i en boligforening er vi din perfekte servicepartner til vedligeholdelse og kvalitetssikring.

Vi tjekker, servicerer og justerer jeres fjernvarmeanlæg, så jeres beboere ikke får unødigt bøvl og varmeregningen ikke overstiger det forventede. Vi hjælper og servicerer både private og boligforeninger.

BLIK & VVS – KAJ DAHL ANDERSEN A/S indstiller alt korrekt, og sørger for fjernvarmen virker. Vi hjælper med udskiftning af radiatortermostater.

OPTIMER DIN VARMEØKONOMI

Måske er der også penge at spare ved at isolere varme- og vandinstallationer? Det hele kan optimere din varmeøkonomi. Hvornår har du sidst fået tjekket dine varmeinstallationer og indstillet dit fjernvarmesystem?

Lad os se på det, og spar penge.

Illustration af fjernvarme hvor det viser at energien fra jorden kommer op i huset

Hvad er fjernvarme?

Fjernvarme er et distributionssystem, hvor varme distribueres til private husstande og lejligheder. Systemet kan enten være lokalt eller regionalt.

Varmen produceres et centralt sted og sendes ud til forbrugerne – heraf navnet ”fjernvarme”.

Herhjemme produceres varmen gennem store solfangeranlæg eller ved afbrænding af fossile brændstoffer, træ, halm eller affald.

På fjernvarmeværket skal der kun fyres en gang for at sende varme ud til tusinder af husstande, og varmeværkerne arbejder i dag med mange forskellige tiltag for at gøre opvarmningen så miljøvenlig og CO2-neutral som muligt.

Hvem kan få fjernvarme?

For at kunne få fjernvarme, skal der være lagt fjernvarme ud i det område, hvor du bor. Hvis der er tale om et regionalt distributionssystem, vil der ofte være tilslutningspligt.

Er der tale om et lokalt fjernvarmeværk vil det som oftest være nødvendigt, at mindst 60% af husstandene i et boligområde tilslutter sig ordningen.

Der betales for at blive tilsluttet fjernvarmenettet. Prisen for tilslutning for private boligejere kan variere en del, men ligger typisk på mellem 50.000-70.000 kr.

På fjernvarmeværkernes hjemmesider kan du se priser – og se, om der er planer om udlægning af fjernvarme til dit boligområde.

I disse år udbygges fjernvarmenettet kraftigt, men er der ikke udsigt til, at du kan få fjernvarme i din bolig, er en luft til vand-varmepumpe eller et jordvarmeanlæg et godt alternativ.

Til dig der allerede har fjernvarme

Har du allerede fjernvarme i din bolig, så er der mange ting, du kan gøre for at spare endnu mere på din varmeregning.

Vi giver dig her en hurtig gennemgang af de vigtigste:

  • Sørg for, at fjernvarmeanlægget er rigtigt indstillet
  • Kan cirkulationspumpen indstilles, skal den stå så lavt som muligt
  • Undersøg om dine radiatorer er dimensioneret rigtigt. Er udgangsrøret mere end lunkent, er radiatoren overbelastet – og dermed for lille
  • Indstil fremløbstemperaturen til 55-60°
  • Indstil temperaturen på varmtvandsbeholderen til 50-55°
  • Luk for radiatorer og sluk radiatoranlæggets cirkulationspumpe om sommeren
  • Sørg for at få dit fjernvarmeanlæg efterset hvert år – evt. med en serviceordning

Hos Auning Blik laver vi hvert år tjek af fjernvarmeanlæg og service på anlæg i områder som Hornslet, Ryomgård og Allingåbro.

Du kan også benytte dig af vores serviceordning, så er du sikker på, at dit varmesystem altid kører optimalt.

Hvad er en fjernvarmecirkulationspumpe?

Cirkulationspumpen på dit fjernvarmeanlæg sørger for, at det varme vand til opvarmning og brugsvand kommer ud til radiatorer eller gulvvarmeslanger og til varmtvandsbeholderen.

Nogle fjernvarmeanlæg har to pumper: En til opvarmning og en til varmt vand.

Din cirkulationspumpe til radiatorer og gulvvarme skal stå så lavet som muligt for ikke at pumpe unødigt meget varmt vand ud i systemet. Men den må ikke stå lavere, end at alle radiatorer kan blive varme på en kold vinterdag.

Det er denne pumpe du kan slukke for, hvis du vil spare strøm til pumpen om sommeren, når der alligevel er lukket for varmen til radiatorer og gulvvarme for at spare på varmen.

Hjælp til indstilling af fjernvarmeanlæg – eller en serviceordning

Et fjernvarmeanlæg er et kompliceret kredsløb, hvor mange enkeltdele skal spille sammen, derfor er det en god idé at få det indstillet af fagmand.

Når vi efterser anlæg i forbindelse med vores serviceordning eller på enkelt besøg, sørger vi for, at anlægget er indstillet korrekt.

Det sparer dig penge på varmeregningen, og du slipper for ubehagelige overraskelser med for store regninger – eller endda strafafgift fra dit fjernvarmeselskab.

Hvor meget kan man spare ved et fjernvarmeanlæg?

Der er forskel på priserne på fjernvarme fra de forskellige udbydere, men skifter du fra olie- eller gasfyr og til fjernvarme, kan du ifølge Videnscenter for Energibesparelser i Bygninger spare 25-50% på din varmeregning i de fleste tilfælde.

Få en serviceordning til dit fjernvarmeanlæg gennem Blik & VVS. Vi har erfarne servicemontører med særlig ekspertise inden for fjernvarme. Med en fast serviceordning hos os sikrer du velfungerende varmeinstallationer og holder varmeforbruget nede.