Overvejelser før renovering af badeværelse

Hos Auning Blikkenslagerforretning har vi designet og rådgivet på mange ombygnings- og nybygningsprojekter.

FÅ DIT DRØMMEBADEVÆRELSE

Vi hjælper dig med at få drømmebadeværelset, uden det bliver uoverskueligt for dig.

En totalrenovering kræver, at mange detaljer skal på plads, men vi har overblikket og erfaringen. Og vi er leverandør i alle produkter fra almindelige blandingsbatterier til de mest eksklusive produkter.

Før du kan gå i gang med renovering af dit badeværelse er er mange forhold, der skal tages stilling til:

Overvejelser du skal gøre dig

  Bruseniche eller badekar eller begge dele

  Håndvask – eller dobbelt håndvask – og blandingsbatterier

  Toilet – moderne kan fås med hygiejnisk douche

  Skabe, klinker og fliser

  Gulvvarme eller radiator

Vi kan rådgive om, hvad der fungerer mest hensigtsmæssig på badeværelset, og hvad I på lang sigt vil blive tilfredse med.

Vi rådgiver også om sanitet, for håndvask og toilet er vigtige elementer i bestræbelserne på at få dit nye badeværelse til at blive midtpunkt for hele familiens velvære.

Vi rådgiver dig hele vejen

Hos Auning Blikkenslagerforretning har vi renoveret og ombygget badeværelser for private gennem mere end 25 år.

Mange af vores medarbejdere har været her lige så længe, som firmaet har eksisteret.

TÆT SAMARBEJDE

Vi samarbejder med byggebranchen, og har erfaring i at projektere badeværelser i nye ejendomme, herunder også etageejendomme.

Vi har stor erfaring med at rådgive omkring totalrenovering af huse og i særdeleshed om renovering og nybygning af badeværelser.

Vælger du os som samarbejdspartner, vil vi gerne være hovedentreprenør på dit renoveringsprojekt, stort eller småt.

Det er din forsikring for at alt går gnidningsløst.

Tips til renovering og modernisering af badeværelse

Drømmer du om et nyt badeværelse?

En fornyelse af badeværelset kan se nem nok ud, når man kigger i magasiner og brochurer, men en modernisering af et badeværelse er ingen nem opgave – og derfor skal den planlægges grundigt fra begyndelsen.

Hos Auning Blik hjælper vi hvert år private boligejer og sommerhusejere med at omsætte drømmen om et nyt badeværelse til virkelighed.

Vi servicerer kunder i områder som Hornslet, Auning, Ryomgård og Allingåbro – og vi hjælper også gerne dig.

Hvad skal man overveje inden en renovering?

Det første du skal gøre, når du skal finde ud af, om du skal vælge en fornyelse, modernisering eller totalrenovering af dit badeværelse, er at se på badeværelsets stand og dine og familiens behov – jeres ønsker, forventninger og budget.

Det er dyrt at renovere et badeværelse, så det er med at få det gjort rigtigt fra en start – og husk det er et rum, I skal kunne bruge i mange år.

Så her er lidt tips:

  Hvor gammelt er badeværelset?

  Er der dele, der trænger til udskiftning?

  Er badeværelset stort nok?

  Hvilke funktioner lægger I vægt på?

  Hvad med fremtiden?

  Hvordan er jeres budget

Modernisering, fornyelse eller totalrenovering?

Hvis badeværelset er gammelt, vil en totalrenovering oftest være den bedste løsning – selv om den ikke er billig. Hvis de installationer, I kan se med det blotte øje – som toilet, håndvask, kar eller brus – er gamle og slidte, så er rørene og de skjulte installationer det også.

Det kan lyde som en stor mundfuld med en totalrenovering, men det er for ærgerligt og dyrt, at modernisere et badeværelse med nye klinker og sanitet, for så at skulle brække det op igen få år efter, fordi rørene er gået til af ælde.

Er det mere stilen i badeværelset, den er gal med – eller måske udnyttelsen af pladsen? Da kan en modernisering ofte være løsningen.

Med en modernisering kan der laves meget: Badekarret kan tages ud, der kan etableres brusekabine eller brusevæg, sættes ny sanitet ind – og badeværelset kan indrettes anderledes med skabe og andet.

En fornyelse er den billigste og mindst opfattende renovering. Her vil det typisk være ting som tidssvarende sanitet, en opdatering af bruseniche eller kar og evt. maling eller nye fliser på væggene, der skal til.

Hvordan vælger man stil og indretning?

Valg af stil og indretning er så at sige den sjove del.

Det er her, I kan kigge rundt efter inspiration, tips til renovering og gode idéer for at finde udtrykket på jeres drømmebadeværelse.

Det er dog også vigtigt at se på, hvilket hus badeværelset skal sættes ind i – passer det til huset?

Dernæst skal I tænke på, at et badeværelse også skal være praktisk.

Er I mange, er to håndvaske måske en god idé?

Husk også, at et badeværelse er en dyr investering, derfor skal I vælge noget, I bliver ved med at være glade for i mange år – altså gerne noget tidløst og enkelt i design.

Hvordan begynder jeg renoveringsplanlægningen?

Det er altid en god idé at alliere sig med en fagmand, som en autoriseret VVS’er fra en start, så du har en idé om, hvad det vil komme til at koste – og hvor lang tid, det vil komme til at tage.

Hvad kan en VVS’er hjælpe med?

Mange af aspekterne ved fornyelse, modernisering af badeværelse og totalrenovering af badeværelser kræver, at arbejdet udføres af en autoriseret VVS-mand, fordi der er tale om installation af vand og sanitet.

Derudover kan vi som VVS’ere hjælpe dig med at vælge den rigtige sanitet og de smarte løsninger – og så kan vi naturligvis lave hele det nye badeværelse for dig.

Hør mere om vores erfaring med design, sparring og rådgivning ved modernisering eller totalrenovering af badeværelse.